Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bunskoek opent dag voor ontwikkelingshulp

Shownieuws

Daphne Bunskoek opent deze maand een evenement over ontwikkelingssamenwerking. Ook Marco Borsato, Katja Schuurman en Jan Smit doen mee.

Daphne Bunskoek opent deze maand een evenement dat het belang van ontwikkelingssamenwerking moet aanstippen. Ook sterren als Marco Borsato, Jan Smit en Katja Schuurman zijn door minister Bert Koenders bereid gevonden mee te doen.

Koenders heeft naast de BN'ers belangrijke internationale ontwikkelingsexperts uitgenodigd voor het evenement, dat 26 september gehouden wordt. Tijdens de dag gaan experts als voormalig president van Ghana John Kufuor en Joy Phumaphi van de Wereldbank met elkaar in debat.

Ook de BN'ers laten zich niet onbetuigd. Katja Schuurman debatteert bijvoorbeeld mee over duurzaam ondernemen en vertelt onder meer over haar stichting Return To Sender.

Koenders is van mening dat mensen in ontwikkelingslanden niet in de steek mogen worden gelaten in deze barre tijden. Hij wil een nieuwe beweging vormen van burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties in de strijd tegen de armoede en voor het behalen van de millenniumdoelen.

Het evenement Ontwikkelingssamenwerking.nu wordt gehouden in de Fokkerterminal in Den Haag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen