Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackson-tribute verplaatst naar volgend jaar

Shownieuws

Het herdenkingsconcert voor Michael Jackson is verplaatst naar juni. De organisatie weet te weinig sterren te strikken voor de geplande show op 26 september.

(Novum/AP) - Het herdenkingsconcert voor Michael Jackson is verplaatst naar juni. De King of Pop zou op 26 september herdacht worden in Wenen, maar voor die datum weet de organisatie te weinig grote sterren te strikken. Jackson wordt nu in juni 2010 herdacht in Londen, de plek waar hij vanaf juli dit jaar vijftig comebackconcerten zou geven.

Michaels broer Jermaine, medeorganisator van de show, maakte dinsdag de eerste namen bekend. Onder anderen Mary J. Blige, Chris Brown, Natalie Cole en Akon zouden op het podium klimmen. In de afgelopen dagen haakten de eerste drie echter weer af. Brown moet na zijn veroordeling wegens het mishandelen van zijn ex Rihanna toestemming van een rechter hebben om internationaal te mogen reizen. Die toestemming had de r&b-zanger nog niet gekregen.

Mary J. Blige wilde wel optreden, maar had zich eerder al verbonden aan een modeshow in Milaan, zegt een woordvoerder van de zangeres tegenover de BBC. Natalie Cole kan de show in Wenen niet bijwonen omdat ze volgens een woordvoerder bij een evenement voor de Dalai Lama in Tennessee is.

Het tribute-concert zou plaatsvinden bij het Weense paleis Schloss Schönbrunn. Zo'n 25 artiesten zouden het podium, dat de vorm van een kroon moest krijgen, bestijgen om een nummer van de King of Pop ten gehore te brengen. Nu het te lastig blijkt grote artiesten nog deze maand bij elkaar te krijgen, wordt de show verschoven naar de eerste helft van juni. "Misschien hebben we de problemen met agenda's onderschat", zegt concertpromotor Georg Kindel.

De show vindt nu plaats in het Londense Wembley stadion. De zanger, die eind juni op 50-jarige leeftijd stierf, zou vanaf juli vijftig shows geven in de O2 Arena in de Britse hoofdstad. De concerten werden gezien als de comeback van de King of Pop.

Fans die al een kaartje hadden gekocht voor het tribute-concert in Wenen krijgen hun geld terug. Tickets voor het eerbetoon in Londen gaan vanaf 1 december in de voorverkoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen