Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Willem-Alexander aast op stukje asfalt New York

Shownieuws

Willem-Alexander en Maxima hebben goede herinneringen aan New York. De kroonprins heeft daarom zijn zinnen gezet op een speciale souvenir, een stukje asfalt.

Kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima hebben goede herinneringen aan New York. Als aandenken heeft de prins nu zijn zinnen gezet op een stukje asfalt uit de straat waar de twee geliefden ooit rolschaatsten. In de stad, waar het koninklijk echtpaar momenteel het vierhonderdjarig verbond tussen Nederland en New York viert, brachten zij de eerste perioden van hun samenzijn door.

"We hebben hier in het begin natuurlijk heerlijke weekeinden samen gehad", vertelt Willem-Alexander aan RTL Nieuws. "Rollerbladend door Battery Park en langs de Hudsonrivier." In het begin van hun relatie woonde en werkte Maxima nog in New York. "Ik was op de hoogte van de verbintenis met Nederland, maar ik sprak de namen op een Amerikaanse manier uit", vertelt de prinses. "Les nummer één was de straatnamen in het Nederlands uitspreken", vult haar man aan.

Het echtpaar, dat zich in maart 2001 verloofde, heeft al een souvenir op het oog. "Een stukje asfalt waar we ooit samen over gerollerblade hebben." Het bezoek van Maxima en Willem-Alexander duurt nog tot en met zondag. Het koninklijk paar heeft goede hoop president Barack Obama te ontmoeten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen