Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jury buigt zich opnieuw over Oscarinzending

Shownieuws

Of 'The silent army' de Nederlandse filminzending voor de Oscars wordt, blijft nog even onzeker. De Oscarcommissie komt binnenkort opnieuw bijeen.

Of 'The silent army' de Nederlandse filminzending voor de Oscars wordt, blijft nog even onzeker. De Oscarcommissie komt binnenkort opnieuw bijeen om zich te buigen over de Nederlandse inzending. Dat bevestigt een woordvoerder van Holland Film, het bedrijf dat de Oscarinzending organiseert, donderdag.

Negen dagen geleden werd bekend dat 'The silent army', de internationele bewerking van 'Wit licht', als Nederlandse inzending zou meedingen in de categorie beste niet-Engelstalige film. Hier tekende een aantal producenten protest tegen aan, waarna Holland Film besloot de bezwaren te bestuderen en de film voorlopig niet voor te dragen.

'The silent army' zou niet voldoen aan de eisen voor de Oscars. Daarnaast was er kritiek op een jurylid, dat niet objectief zou zijn omdat ze is betrokken bij de distributie van 'Wit licht'.

Nu er opnieuw wordt gekeken naar de Nederlandse inzending is onder meer 'De storm', de nieuwe film van Ben Sombogaart met in de hoofdrollen Sylvia Hoeks en Barry Atsma, terug in de race. Sombogaart heeft overigens twee keer de kans om mee te dingen voor een Oscarnominatie. Zijn film 'Bride Flight' is ook geselecteerd als mogelijke Nederlandse Oscarinzending. Een andere kanshebber, 'Oorlogswinter', dingt ook weer mee.

Wanneer de bijeenkomst wordt gehouden, kon Holland Film niet zeggen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen