Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon is geen Topper meer

Shownieuws

Gordon heeft er de kracht niet meer voor. Met de woorden van zijn collega Gerard Joling maakte de zanger woensdag bekend per direct uit de Toppers te stappen.

Gordon heeft er de kracht niet meer voor. Met die woorden van zijn collega Gerard Joling maakte de zanger woensdag bekend per direct uit de Toppers te stappen. De 41-jarige Gordon laat weten dat hij de 'creatieve kracht' niet meer heeft voor het zangtrio.

De laatste weken werd veel gespeculeerd over een mogelijk gedwongen vertrek van de blonde zanger. Daarvan is volgens Gordon geen sprake. Ook was hij naar eigen zeggen niet al maanden bezig met zijn vertrek. "Dat ik nu toch besluit om te stoppen, heeft alles te maken met de negatieve spiraal waar de Toppers in terechtgekomen zijn." Eerder op de dag ontkende zijn manager nog dat Gordon opstapt.

"Na alle commotie van de afgelopen weken ben ik tot de slotsom gekomen dat ik de creatieve kracht niet meer heb voor de Toppers", schrijft Gordon, die eerder dit jaar al aangaf te twijfelen over zijn creatieve rol binnen het trio. "Ik was verantwoordelijk voor de uitbundige kleding, de spectaculaire entourage en was de aanjager van het feestgevoel."

Woensdag meldden ingewijden aan De Telegraaf dat mede-Topper René Froger Gordon niet langer binnen het concept van de groep vond passen. Froger stond vier jaar geleden aan de wieg van de Toppers. Gordon heeft Froger persoonlijk op de hoogte gebracht van zijn vertrek.

De zanger en presentator zegt zich nu op andere dingen te gaan richten. Hij kijkt met een warm gevoel terug op zijn Topper-tijd. "Ik heb jarenlang met ongelooflijk veel plezier bij de Toppers gezongen met als hoogtepunt de deelname aan het Eurovisie Songfestival in Moskou. Wie mijn plek ook inneemt, heel veel plezier en ik weet als geen ander, het is geweldig om een Topper te zijn!"

[Novum]

Gerelateerde Artikelen