Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stem Thunderbirds overleden

Shownieuws

Acteur Ray Barret is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland Australië. Hij sprak jarenlang Thunderbirds-stemmen in.

(Novum/AP) - De Britse acteur Ray Barret is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland Australië. De acteur, die jarenlang Thunderbirds-stemmen insprak, stierf in een ziekenhuis aan de gevolgen van een val. Dat heeft een woordvoerder van de acteur woensdag bekendgemaakt.

In de jaren vijftig verhuisde Barret naar Groot-Britannië, waar hij onder meer in de televisieserie The Troubleshooters speelde. Ook sprak de acteur stemmen in voor de Thunderbirds, een populaire Britse poppenserie, die ook in Nederland te zien was. Halverwege de jaren zeventig keerde de acteur terug naar Australië. Daar won hij een van de belangrijkste filmprijzen van het land, een Australian Film Industry Award voor beste bijrol.

De acteur trouwde drie keer in zijn leven. Hij laat zijn derde vrouw, een dochter en twee zoons achter. Vorig jaar speelde Barret nog een rol in de film 'Australia'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen