Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapster Speech Debelle wint Mercury Prize

Shownieuws

Rapster Speech Debelle heeft dinsdagavond de prestigieuze Britse Mercury Prize gewonnen. Ze liet favorieten als Bat For Lashes en Kasabian achter zich.

(Novum/AP) - Rapster Speech Debelle heeft dinsdagavond de prestigieuze Britse Mercury Prize gewonnen. De muziekprijs voor het beste album van het afgelopen jaar werd uitgereikt in Londen. Speech Debelle liet favorieten als Bat For Lashes en Kasabian achter zich.

"Dit voelt zo goed, nog beter dan ik me had voorgesteld", jubelde de rapper toen ze de prijs in ontvangst had genomen. "Ik word nooit emotioneel, maar nu ben ik het wel." er waren twaalf genomineerden, maar de plaat 'Speech therapy' werd als beste album bestempeld. De rapster treedt in de voetsporen van de Arctic Monkeys, Pulp en Franz Ferdinand die de prijs eerder mee naar huis namen. Vorig jaar won de Britse rockband Elbow.

Speech Debelle, die geboren werd als Corynne Elliot, is een 25-jarige rapster uit Londen. Haar debuutplaat 'Speech therapy' kwam eind mei uit in Groot-Brittannië. Van het album gingen nog geen drieduizend exemplaren over de toonbank. Het leeuwendeel werd pas verkocht toen Speech Debelle al op de shortlist voor de Mercury Prize stond. Verwacht wordt dat de plaat door de muziekprijs weer vaker over de toonbank gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen