Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dit was het Nieuws stopt na dertien jaar

Shownieuws

Na dertien jaar komt er een einde aan het satirische nieuwsprogramma Dit was het Nieuws. De laatste aflevering wordt op 19 december uitgezonden.

Na dertien jaar komt er een einde aan het satirische nieuwsprogramma Dit was het Nieuws. De Tros trekt na 184 afleveringen de stekker uit het programma. De laatste aflevering wordt op 19 december uitgezonden.

Het programma moet volgens Tros-directeur Peter Kuipers sneuvelen omdat de omroep wordt beperkt in zijn zendtijd. Een woordvoerder van de omroep licht toe dat de Tros inschat zendtijd te verliezen aan nieuwe omroepen als Wakker Nederland en PowNed. Of die überhaupt mogen gaan uitzenden, moet mediaminister Ronald Plasterk (PvdA) nog bepalen. Voorbarig is het schrappen van het satirische programma volgens de woordvoerder echter niet. "Rond deze tijd worden alle contracten besproken."

Voor Harm Edens, die Dit was het Nieuws vanaf de eerste aflevering presenteerde, betekent het einde van de show hoogstwaarschijnlijk ook het einde van zijn Tros-carrière. "Harm stond bij ons alleen nog voor Dit was het Nieuws onder contract", legt de woordvoerder uit. "We hebben geen andere programma's voor hem in het vooruitzicht." Ook teamcaptains Raoul Heertje en Jan Jaap van der Wal staan met lege handen. Zij waren door de Tros voor het programma aangetrokken.

Dit was het Nieuws werd voor het eerst uitgezonden op 17 mei 1996. Volgens de Tros trok het nieuwsprogramma gemiddeld 1,3 miljoen kijkers. In de dertien jaar waarin het programma te zien was, passeerden gasten de revue als Geert Wilders, Pierre van Hooijdonk en Ilse DeLange.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen