Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Skelet King Kong onder de hamer

Shownieuws

Het mechanische geraamte van filmaap King Kong gaat eind november onder de hamer. Het skelet werd gebruikt in de wereldberoemde slotscène in New York.

's Werelds bekendste filmaap moet vanaf eind november zonder skelet door het leven. Het mechanische geraamte van King Kong wordt op 24 november geveild door Christie's. Het veilinghuis laat dinsdag weten te verwachten dat het filmstuk voor honderdduizenden euro's van eigenaar zal wisselen.

Het skelet dat dit najaar onder de hamer gaat is in 1933 gebruikt voor de spectaculaire slotscène van 'King Kong'. In de beroemde scène klimt de enorme gorilla op het Empire State Building in New York. Om het einde van 'King Kong' op te kunnen nemen werd het animatiemodel bekleed met katoen, rubber en konijnenvel.

Onduidelijk is hoe veel animatiemodellen er gemaakt zijn voor de film. Uitgegaan wordt van twee kleinere modellen voor de scènes op Skull Island en een groter model voor de slotscène in New York. Het grotere model, dat 56 centimeter hoog is, gaat onder de hamer. Christie's verwacht dat het skelet tussen de 115 duizend en 170 duizend euro op zal leveren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen