Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Anti-fans' bedreigen zusjes Jordy van Loon

Shownieuws

Jordy van Loon heeft de keerzijde van roem leren kennen. De zusjes van de zanger zijn bedreigd. Ze werden slachtoffer van een ruzie tussen fans en 'anti-fans'.

Jordy van Loon heeft de keerzijde van roem leren kennen. De jongere zusjes van de 16-jarige zanger zijn dit weekeinde via Hyves bedreigd. De meisjes werden volgens Van Loons producer en manager slachtoffer van een ruzie tussen fans en 'anti-fans' van de 'Toverbal'-zanger.

Vorige week kreeg Van Loons manager lucht van een anti-Jordy-actie op Hyves. "Daarop stond een getrukeerde foto waarop Jordy een Hitlergroet brengt", beschrijft de manager. "Ik heb Jordy's familie op de hoogte gebracht, die geschokt reageerde." Afgelopen weekeinde laaide de ruzie tussen voor- en tegenstanders van de jonge zanger op. Daarbij werden Jordy en zijn familie bedreigd. Vooral zijn zusjes kregen de wind van voren.

"Ze hebben ooit een keer in RTL Boulevard uitgelegd hoe de kinderen op school reageren nu ze een beroemde broer hebben." De beelden van het interview vormden volgens Van Loons manager de aanleiding voor de bedreigingen. "Op Hyves verschenen berichten als 'we weten waar je zusjes op school zitten. Als Jordy niet ophoudt met zingen, weten we ze te vinden'", zegt de manager, die de bedreigingen 'verschrikkelijk' noemt. "Het gaat om meisjes van 7 en 8 jaar!"

Jordy heeft via Hyves de steun van zijn fans gevraagd. Zijn manager zegt contact op te nemen met de eigenaren van de netwerksite om na te gaan of de anti-Jordy-pagina verwijderd kan worden. Mogelijk stappen Van Loons ouders naar de politie. "Ik heb Jordy's moeder geadviseerd de berichtjes uit te printen en aangifte te doen." De jonge zanger is volgens zijn manager behoorlijk aangeslagen. "Jordy is er erg naar van, maar ja, dit is de keerzijde van roem."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen