Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mary J. Blige en Chris Brown eren Michael Jackson

Shownieuws

Mary J. Blige, Chris Brown, Natalie Cole en Sister Sledge klimmen op het podium voor Michael Jackson. Ze treden op tijdens het Weense tribute-concert.

(Novum/AP) - Mary J. Blige, Chris Brown, Natalie Cole en Sister Sledge klimmen op 26 september op het podium voor Michael Jackson. Michaels oudere broer Jermaine maakte dinsdag de eerste namen voor het grote tribute-concert in Wenen bekend.

Ook rapper Akon, actrice Angela Bassett en de Duitse boyband US5 brengen een eerbetoon aan de overleden zanger. Jermaine maakt deze week nog meer namen bekend tijdens persconferenties in Londen en Berlijn. In totaal bestijgen zo'n 25 artiesten een enorm podium bij het Weense paleis Schönbrunn. Geruchten dat ook U2, Madonna, Lionel Richie en Whitney Houston een eerbetoon aan de King of Pop komen brengen, doen al een tijd de ronde.

De artiesten zullen grote Jacksonhits vertolken, volgens Jermaine zullen zeker 'Thriller', 'Billie Jean' en 'Black or white' door Wenen schallen. Ze worden daarbij ondersteund door Jacksons eigen band en dansers. Ter gelegenheid van het concert wordt voor Schloss Schönbrunn een enorm podium in de vorm van een kroon gebouwd.

Jackson overleed op 25 juni als gevolg van verkeerd medicijngebruik. De organisatie verwacht dat 65 duizend fans van over de hele wereld het afscheid van de King of Pop bij willen wonen. Ook Jacksons drie kinderen en andere familieleden reizen naar Wenen voor het concert. Het is de bedoeling dat de show wereldwijd live uitgezonden wordt. Jermaine is samen met de organisatie nog op zoek naar een omroep.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen