Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Matt Damon eet zich rond voor rol in filmkomedie

Shownieuws

Filmster Matt Damon heeft een rol weten te bemachtigen in de komediefilm 'The informant!'. Voor zijn rol moest Matt er maar liefst veertien kilo bij eten.

(Novum/AP) - Filmster Matt Damon heeft een rol weten te bemachtigen in de komediefilm 'The informant!', maar daar moest hij wel eerst iets voor doen. Damon speelt de rol van de mollige Mark Whitacre. En daarvoor moest Matt er maar liefst veertien kilo bij eten.

"Het was ontzettend makkelijk om aan te komen", vertelde filmster Damon maandag op het filmfestival in Venetië. "En het was ook ontzettend leuk. Ik heb een paar maanden lang alles gegeten wat ik tegenkwam". Het overtollige gewicht, een bril en een snor maken dat de Hollywoodhunk nauwelijks meer herkenbaar is in zijn nieuwste rol.

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over een FBI-informant, die tevens pathologisch leugenaar is. Regisseur Steven Soderborgh benaderde Damon zeven jaar geleden al voor de rol. Dit jaar was het dan zover. De film werd in zeer korte tijd opgenomen. "Een must voor een komedie", citeerde Damon de regisseur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen