Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Waylon eerste Nederlandse soloartiest bij Motown

Shownieuws

Waylon tekent donderdag bij Motown. Daarmee is de 29-jarige de eerste Nederlandse soloartiest ooit die onder de vleugels van het gerenommeerde label valt.

Waylon zet donderdag zijn handtekening onder een contract met Motown. Hij is de eerste Nederlandse soloartiest die ooit onder de vleugels van het gerenommeerde platenlabel is genomen. Dat maakte Motowns moederbedrijf Universal Music donderdag bekend.

De 29-jarige Waylon, die geboren werd als Willem Bijkerk, vergaarde nationale bekendheid met zijn deelname aan het televisieprogramma Holland's Got Talent, een talentenshow waarin hij vorig jaar als tweede eindigde.

Via Universal Music kwam Waylon in aanraking met Motown, het legendarische label dat artiesten voortbracht als Michael Jackson, The Supremes en Stevie Wonder. Volgens het label heeft de Nederlander 'een exceptionele stem' en is hij 'een uitstekend performer'.

De eerste plaat van Waylon moet op 28 augustus in de winkels liggen. 'Wicked ways' is geproduceerd door Martin Terefe en Sacha Skarbek, die eerder samenwerkten met James Morrison en Jason Mraz. De eerste single, 'Wicked way', wordt 7 augustus gelanceerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen