Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amsterdam voor een weekje een modestad

Shownieuws

Het modegedruis barst woensdag los met het Amsterdam International Fashionweek (AIFW). Tot zondag staat Amsterdam in het teken van de mode-ontwerpers.

Het modegedruis barst woensdag los met het Amsterdam International Fashionweek (AIFW). Tot zondag staat Amsterdam in het teken van mode. De eerste dag van AIFW wordt ingeluid met een show van het Amerikaanse ontwerpersduo Badgley en Mitchka en wordt afgesloten door de Nederlandse ontwerpster Ilja Visser.

Het officiële catwalkprogramma van de AIFW wordt gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam. De organisatie heeft niet de minste namen weten te strikken voor de opening van de van de Amsterdamse modeweek. Het ontwerpersduo Mark Badgley en James Mischka wordt door Vogue genoemd als één van de tien beste in Amerika.

Hollywood loopt weg met het duo, dat bekendstaat om hun elegante jurken. In RTL Boulevard vertelde de twee dinsdag dat ze dol waren op de Nederlandse modellen. "Ze hebben in ieder geval rondingen."

De eerste dag wordt afgesloten met een show van Ilja Visser, de ontwerpster die bekend staat om haar elegante maar comfortabele ontwerpen. Zij zal drie shows geven van de drie verschillende lijnen die haar bedrijf uitbrengt.

De ontwerpster van de kenmerkende broek met het lage kruis heeft zich voor haar eerste lijn laten inspireren door de groei van haar bedrijf. In haar collectie genaamd 'Building construction' worden donkere kleuren afgewisseld met pasteltinten als paars en roze. De wollen geruite broek komt terug met een luchtige zijde blouse.

Verrassend voor de ontwerpster, die vooral cleane ontwerpen maakt en effen stoffen gebruikt, zijn de grote bloemapplicaties die op sommige jurken te zien zijn. Dat deze collectie toch onomstotelijk door Ilja Visser is ontworpen, bewijzen de steekzakken, die typerend zijn voor haar couturejurken.

Voor de pr?t-a-portercollectie 'Ready to fish' heeft de ontwerpster zich laten inspireren door de woestijn. De ontwerpster kwam op dit idee toen ze door het Midden Oosten reisde. De modellen op de catwalk zijn te zien in aardse tinten met namen als grey, desert brown en sunset pink.

Met prints en plooien in de kleding wordt een directe verwijzing gemaakt naar de zandstructuur en het eindeloze zandlandschap. Verder komen er in de collectie 'Desert rose' jumpsuits, romantische jurkjes en vrouwelijk tops voorbij, uitgevoerd in suède en andere rijke, luxueuze stoffen.

De nieuwste lijn 'Valizz' bestaat sinds vorig jaar en is bedacht om op een eenvoudige manier stijlvol op reis te kunnen. De acht basisstukken kunnen gecombineerd worden zodat de reiziger geen overvolle koffer hoeft mee te nemen, maar wel voor elke gelegenheid een geschikte outfit heeft .

De collectie van dit seizoen staat geheel in het teken van Hong Kong. Deze collectie 'A Hongkong Affair' kenmerkt zich uiteraard door Aziatische invloeden. Dit is terug te zien in de prints en vormen. De Japanse vouwkunst origami vertaalt de ontwerpster naar gevouwen jurkjes en kragen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen