Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit zingt met Damaru in het Surinaams

Shownieuws

Jan Smit zingt in een duet met Damaru in het Surinaams. De nieuwe versie van de zomerhit 'Tuintje in mijn hart' van Damaru wordt eind deze week uitgebracht.

Jan Smit zingt in een duet met Damaru in het Surinaams. De nieuwe versie van de zomerhit 'Tuintje in mijn hart' van Damaru wordt eind deze week uitgebracht door Top Notch. De samenwerking is het resultaat van een weddenschap tussen Giel Beelen en Jan Smit. Als Giel zou verliezen dan moest hij dit duet regelen.

Jan Smit ging de weddenschap aan in de ochtendshow van Beelen. De inzet was wie de meeste sponsors voor SOS-kinderdorpen kon binnenhalen. Ondanks herhaalde oproepen van Giel Beelen in zijn radioprogramma ging Jan er met de eer vandoor.

De radio-dj nam zijn verlies goed op. "Ik was al bang dat ik vijftig haringen moest happen of een nieuwe beddensprei voor hem moest maken haken als ik zou verliezen. Toen hij met de eis kwam dat ik voor hem een duet moest regelen met Damaru, wilde ik al niet meer winnen." Giel voorspelt dat ook de nieuwe versie van 'Tuintje' een grote zomerhit gaat worden.

Jan Smit en de in Paramaribo geboren Damaru zijn samen de studio ingedoken om de tweetalige single op te nemen. Het is voor het eerst dat de Volendammer in hart en nieren Jan Smit zich in het Surinaams laat horen.

De remix wordt vrijdag uitgebracht. De opbrengst van het nummer gaat naar de SOS-kinderdorpen, een stichting die zich richt op het welzijn van weeskinderen en verlaten kinderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen