Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sylvie van der Vaart is haren kwijt

Shownieuws

Sylvie van der Vaart is kaal. De voetbalvrouw, die zes maanden lang een chemokuur moet ondergaan, heeft bij een salon haar haren laten verwijderen.

Sylvie van der Vaart is kaal. De voetbalvrouw, die zes maanden lang een chemokuur moet ondergaan, heeft bij een salon haar haren laten verwijderen. Dat heeft ze maandag gezegd in een interview met RTL Boulevard.

Van der Vaart wil zichzelf niet kaal zien. "Ik heb mezelf nog nooit zonder haar gezien. Dat wil ik niet." Bij de salon die ze bezocht, hoeft dat ook niet, vertelde ze. "De spiegel wordt er met een gordijntje bedekt en dan pas wordt je haar eraf gehaald. Je pruik komt er dan gelijk op."

De 31-jarige Sylvie, bij wie in mei borstkanker werd vastgesteld, heeft inmiddels vier behandelingen achter de rug. Van de chemokuur zelf heeft ze, behalve dat haar haar uitvalt, vooralsnog weinig last. "Tot vandaag voel ik er niets van. Ik sport gewoon nog elke dag, ik eet gezond, ik lach en ik werk. De eerste weken toen ik nog eigen haar had, dacht ik: gebeurt er wel iets? En toen ging mijn haar uitvallen."

Na vier weken begon ze meer en meer haar kwijt te raken en besloot ze naar de salon te gaan. De vrouw van voetballer Rafael van der Vaart heeft het er af en toe wel moeilijk mee. "Natuurlijk zijn er dagen dat ik denk van: waarom moet mij dit overkomen? Ik wil mijn haren terug. Ik wil ook weer opstaan 's ochtends en onder de douche mijn haren wassen. Maar ja, het is nou eenmaal niet anders."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen