Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerrie van der Klei opnieuw geopereerd

Shownieuws

Purper-zangeres Gerrie van der Klei moet opnieuw onder het mes. Door de operatie kan Van der Klei niet meedoen aan het nieuwe programma 'Purper in Concert'.

Purper-zangeres Gerrie van der Klei moet opnieuw onder het mes. Dat heeft het promotiebureau van de cabaretgroep Purper maandag bekendgemaakt. Door de operatie kan Van der Klei niet meedoen aan het nieuwe programma 'Purper in Concert'.

Bij de 64-jarige cabaret-, jazz- en musicalzangeres werd vorige week al een poliep van haar stembanden verwijderd. Voorman van Purper Frans Mulder zegt dat de prognoses goed zijn. De medische behandeling neemt echter meer tijd in beslag dan eerder gedacht.

Purper beraadt zich op een eventuele vervanger. De voorstellingen van de muzikale comedyshow 'Purper in Concert' gaan door zoals gepland. De theatergroep staat van 9 september tot en met 27 februari met de show in de Nederlandse theaters. Op 18 oktober gaat 'Purper in Concert' in Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden officieel in première.

Van der Klei sloot zich begin vorig jaar aan bij de cabaretgroep. Daarvoor was ze eerder te zien in musicals als 'My fair lady' en '42nd Street'.

Purper werd in 1980 opgericht door Haye van der Heyden, Erik Brey en Jan Dagevos. Onder anderen Jos Brink, Jon van Eerd, Adelheid Roosen, Karin Bloemen en Johnny Kraaijkamp jr., hebben ooit ook deeluitgemaakt van het ensemble. Voor 'Purper in Concert' betreden naast Mulder ook Erik Brey, Marco Braam en Tony Neef het podium.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen