Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tarantino voert bioscooplijst aan

Shownieuws

Quentin Tarantino's film 'Inglourious basterds' blijft de bioscooplijst aanvoeren. In de tweede week heeft de Tarantino-film circa 1,9 miljoen euro opgebracht.

Quentin Tarantino's film 'Inglourious basterds' blijft de bioscooplijst aanvoeren. In de tweede week heeft de Tarantino-film circa 1,9 miljoen euro in het laatje gebracht.

'Inglourious basterds', met Brad Pitt in de hoofdrol, heeft de eerste weken meer opgebracht dan de andere films van Tarantino in de eerste weken deden. De studio verwacht qua opbrengsten 'zwaar' over 'Pulp fiction', Tarantino's hit uit 1994, te gaan. 'Pulp fiction' bracht in totaal 2,2 miljoen euro op in Nederland.

Op de tweede plek prijkt de horrorfilm 'The final festination'. In de Verenigde Staten moest 'Inglourious basterds', waarin Pitt met een stel Joods-Amerikaanse militairen wraak neemt op de nazi's, het afleggen tegen de horrorfilm. In Amerika prijkt de film met Sandra Bullock "All About Steve" op de derde plaats.

De tovenaarsleerling Harry Potter is deze week nog een plek gezakt en moet genoegen nemen met een derde plaats. Harry, Ron en Hermelien stonden zes weken aan kop met 'Harry Potter and the half-blood prince', maar waren niet opgewassen tegen het geweld van Pitt en zijn militairen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen