Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson nog dit jaar op witte doek

Shownieuws

Sony gaat een film maken over Michael Jackson. De beelden die geschoten zijn tijdens de repetities voor de 'This is it'-shows worden in de film verwerkt.

Sony gaat een film maken over Michael Jackson. In samenwerking met Jacksons concertpromotor AEG brengt de filmstudio de overleden King of Pop op het witte doek. Dat maakte Sony woensdag bekend.

Kenny Ortega, de regisseur van 'High school musical', is de drijvende kracht achter de productie. Ortega werkte samen met Jackson aan de comebackconcerten die hij in Londen zou geven en was onder meer verantwoordelijk voor de choreografie van de shows. De repetities voor de vijftig 'This is it'-shows zijn op beeld vastgelegd en deze beelden worden in de film verwerkt.

Maandag werd bekend dat Sony bereid is vijftig miljoen dollar (ruim 35 miljoen euro) neer te tellen voor de beelden. De filmstudio doet nu geen uitspraken over het kostenplaatje van de Jackson-film. Wel laat Sony weten dat alle grote filmstudio's op de beelden aasden.

De King of Pop moet eind dit jaar op het witte doek te zien zijn. Een releasedatum is er nog niet, maar volgens een woordvoerder van Sony wordt gedacht aan oktober.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen