Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Oorlogswinter' in race voor 'Europese Oscars'

Shownieuws

De Nederlandse film 'Oorlogswinter' is in de race voor de European Film Awards. De filmprijzen worden gezien als Europese variant op de Oscars.

De Nederlandse film 'Oorlogswinter' is in de race voor de European Film Awards. De organisatie maakt maandag bekend dat de verfilming van Jan Terlouws bestseller samen met 47 films kans maakt op een nominatie voor de Europese variant van de Oscars. De genomineerden worden op 7 november bekendgemaakt.

Voor regisseur Martin Koolhoven is de Nederlandse inzending voor de 'Europese Oscars' een pleister op de wonde. Vorige week steunde hij het bezwaar tegen de Nederlandse inzending voor de Oscars. Een jury selecteerde 'The silent army', een Engelstalige bewerking van 'Wit licht'. Een aantal Nederlandse filmmakers zijn het niet eens met de selectie, onder meer omdat de film met Marco Borsato in de hoofdrol niet aan de eisen zou voldoen.

'Oorlogswinter' moet het voor de European Film Awards tegen een aantal grote namen opnemen. Zo is de Franse film 'Coco avant Chanel' in de race en dingt ook 'Slumdog millionaire' mee. 'Slumdog millionaire' viel in februari acht keer in de prijzen tijdens de uitreiking van de Oscars.

De European Film Awards worden gezien als de Europese variant van de Oscars. De genomineerden en winnaars worden verkozen door de tweeduizend leden van de European Film Academy. Tijdens het European Film Festival op 7 november wordt bekend welke films in welke categorie genomineerd zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen