Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dancehall-producer Wycliffe Johnson overleden

Shownieuws

De Jamaicaanse toetsenist en dancehall-producer Wycliffe Johnson is overleden aan een hartaanval. Hij is 47 jaar geworden.

(Novum/AP) - De Jamaicaanse toetsenist en producer Wycliffe Johnson is vorige week op 47-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Hij overleed in New York, waar hij werd behandeld wegens een nierkwaal.

Johnson produceerde in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw samen met Cleveland Browne een groot aantal hits van Jamaicaanse artiesten als Shabba Ranks en Gregory Isaacs. Het duo, bekend als Steely & Cleevie, bewoog zich vooral op het terrein van de dancehall, een rauwe, kale variant van reggae. Door gebruik te maken van toen nog nieuwe digitale studiotechnieken gaven ze het genre een moderner geluid.

Al voor hij ging produceren verwierf de op 18 augustus 1962 geboren Johnson bekendheid als toetsenist. Hij speelde op het album 'Ghetto-ology' van Sugar Minott uit 1978. Ook is hij als toetsenist te horen op de studioversie van 'Trench Town' van Bob Marley. Begin jaren tachtig maakte Johnson deel uit van de dancehall-formatie Roots Radics.

Behalve met Jamaicaanse artiesten werkte het producersduo Steely & Cleevie met groepen en artiesten als No Doubt en Heavy D.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen