Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aanklacht tegen Kiefer Sutherland ingetrokken

Shownieuws

De aanklacht tegen Kiefer Sutherland is ingetrokken. Hij deelde een kopstoot uit aan een modeontwerper, maar hij kwam er met de man onderling uit.

(Novum/AP) - Kiefer Sutherland kan weer opgelucht ademhalen. De 42-jarige acteur moest voor zich aanvankelijk voor de rechter verantwoorden na het uitdelen van een kopstoot aan een modeontwerper in een club in New York, maar hij is er onderling met de man uitgekomen. De ontwerper wilde daarom niet meewerken met justitie, waarop de aanklacht tegen Sutherland werd ingetrokken.

De ster van de populaire televisieserie 24 werd begin mei aangeklaagd wegens mishandeling. Ontwerper Jack McCollough van het modemerk Proenza Schouler beweerde dat Sutherland hem in een nachtclub in Manhattan zo'n harde kopstoot had gegeven, dat zijn neus brak.

De ruzie zou zijn begonnen om actrice Brooke Shields. Het verhaal ging dat de modeontwerper ervoor zorgde dat Shields in de nachtclub onderuitging. Dat zou voor de ogen van Sutherland zijn gebeurd, waarop de 42-jarige acteur op de ontwerper afstapte en eiste dat McCollough zijn excuses aanbood. Dit liep uit op een handgemeen.

De kopstoot had Sutherland flink in de problemen kunnen brengen. Hij zat namelijk nog in een proeftijd na een veroordeling in Los Angeles omdat hij herhaaldelijk dronken achter het stuur had gezeten. De acteur kan zich nu weer concentreren op zijn rol in 24. Hij kruipt voor deze serie in de huid van terreurbestrijder Jack Bauer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen