Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ria Brieffies zaterdag begraven

Shownieuws

Dolly Dot Ria Brieffies wordt zaterdag begraven. Voorafgaand aan de begrafenis is er een afscheidsdienst, vrijdag is er een condoleance bijeenkomst.

Dolly Dot Ria Brieffies wordt zaterdag begraven. Voorafgaand aan de begrafenis is er een afscheidsdienst, vrijdag is er een condoleance bijeenkomst. Dat heeft een vriendin van de zangeres dinsdagavond bekendgemaakt in SBS Shownieuws.

Volgens de goede vriendin ging het donderdag al niet meer goed met Ria. "Ze zakte steeds weg." Maandagavond overleed de Dolly Dot op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Ria overleed thuis en ligt daar nu op opgebaard. "Ze ligt in de veranda, haar geliefde plek", zegt de vriendin. "Het is nu een komen en gaan van familie en vrienden. De nabestaanden vinden het fijn dat ze omringd worden door mensen."

Ria laat een man, een 20-jarige zoon en een 15-jarige dochter na. Volgens de goede vriendin van de zangeres leven de kinderen nog in een roes. "Ze beseffen nog niet goed dat hun moeder overleden is." Ook sommige oud-bandleden van Ria zijn de familie komen condoleren. Dolly Dot Esther Oosterbeek heeft een wel hele bijzondere taak vervuld. Ze heeft Ria opgemaakt.

De nabestaanden hopen dat ze Ria zonder teveel pers en publiciteit naar haar laatste rustplaats kunnen brengen. "Maar we begrijpen ook dat er veel belangstelling is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen