Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wellicht doorstart voor modemerk Christian Lacroix

Shownieuws

Modemerk Lacroix is failliet gegaan. Maar een Franse inversteringsmaatschappij denkt erover om het bankroette label nieuw leven in te blazen.

(Novum/AP) - Er is hoop voor fans van het modelabel Christian Lacroix. Eind mei heeft Lacroix haar faillissement aangevraagd, maar een Franse investeringsmaatschappij wil het bankroete label nieuw leven inblazen. Louis Petiet, de directeur van de investeringsmaatschappij Bernard Krief Consulting meldt dat het concern volgende week een bod uit zal brengen op het gevallen modemerk.

De investeringsmaatschappij maakt gebruik van de crisis en koopt slechtlopende bedrijven op. De directeur vindt dat het tweeëntwintig jaar oude label, dat bekendstaat om zijn glamoureuze creaties, deel uitmaakt van het culturele erfgoed van Frankrijk. Hij kon niet aanzien dat dit merk het loodje zou leggen, zo beweert de topman. Ook hoopt hij dat als de deal doorgaat, de omzet van dertig miljoen euro naar honderdvijftig miljoen euro stijgt.

Het modehuis moet eigenlijk aan het einde van deze maand zijn deuren sluiten. Lacroix gaf met behulp van vrienden en collega's begin juli de laatste modeshow. Dit werd gezien als de laatste stuiptrekking van het merk.

Christian Lacroix werd vier jaar geleden gekocht door de Falic Group. Het Amerikaanse bedrijf had destijds grote plannen om de luxegoederen van het Franse label in de Amerikaanse markt te zetten maar de financiële crisis gooide roet in het eten. Vorig jaar draaide het merk, waar 125 mensen in dienst waren, een verlies van tien miljoen euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen