Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Taakstraf voor blowende 'Harry Potter'-acteur

Shownieuws

Jamie Waylett, bekend uit de 'Harry Potter'-films, moet 120 uur voor niets werken. De 20-jarige acteur kreeg een taakstraf voor het kweken van wiet.

(Novum/AP) - Tienerster Jamie Waylett, bekend uit de 'Harry Potter'-films, moet 120 uur gemeenschapswerk verrichten. De acteur werd dinsdag op zijn twintigste verjaardag veroordeeld tot een taakstraf wegens het kweken van wiet.

Waylett, die al jaren in de huid van pestkop Vincent Crabbe kruipt, gaf eerder al toe dat hij een wietplantage beheerde. De acteur liep in april tegen de lamp. Agenten vonden acht tassen wiet en een mes in een auto waarin Waylett met een vriend zat. In het huis van Waylett, dat hij deelt met zijn moeder, werden nog eens tien planten aangetroffen.

In zijn vonnis hield de rechter rekening met het relatief kleine aantal planten dat werd gevonden. Ook het feit dat Waylett alleen voor eigen gebruik kweekte, werd meegewogen. Op het telen van wiet staat in Groot-Brittannië een maximumstraf van veertien jaar cel. De rechter zei dat de acteur 'tot nu toe een goed mens' is geweest.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen