Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O'Neal dankt persoonlijk voor steun na dood Fawcett

Shownieuws

Ryan O'Neal is van plan iedereen die een condoleance heeft gestuurd na de dood van Farrah Fawcett iets te laten horen. Hij wil iedereen een antwoord sturen.

Ryan O'Neal is van plan iedereen die een condoleance heeft gestuurd na de dood van 'zijn' Farrah Fawcett iets van zich te laten horen. Hij wil alle steunbetuigingen beantwoorden. Dat heeft hij gezegd in een interview met het NBC-programma Today, dat dinsdag in Amerika wordt uitgezonden. "Het gaat een tijdje duren", beseft hij.

De te beantwoorden post bestaat volgens O'Neal uit 'honderden en nog eens honderden' berichten over pijn, zorgen en hoop. "En ik ga ze beantwoorden. Allemaal." De 68-jarige acteur, die jarenlang was verwikkeld in een knipperlichtrelatie met de Charlie's Angels-actrice, zegt dat hij probeert zich aan te passen aan de nieuwe situatie en dat hij sterk wil zijn voor de zoon die hij samen met Fawcett kreeg, de 24-jarige Redmond.

Zoon Redmond zit momenteel in een gevangenis in Californië, nadat hij in de proeftijd na een drugsgerelateerde veroordeling opnieuw in de fout was gegaan. Redmond mocht met handboeien om op 30 juni even de gevangenis even verlaten om de begrafenis van zijn moeder in Los Angeles bij te wonen.

In april had hij zijn moeder voor het laatst gezien toen hij ook even kort achter de tralies vandaan mocht om zijn moeder op haar sterfbed te bezoeken. Fawcett overleed 25 juni op 62-jarige leeftijd, slechts enkele uren voordat Michael Jackson zijn laatste adem uitblies.

De laatste uren van de actrice waren afschuwelijk, zegt O'Neal. Samen met Alana Stewart, de beste vriendin van Fawcett, zat hij bij haar bed in het ziekenhuis in Santa Monica waar zij stierf, nadat de dokter had aangegeven dat hij dacht dat Fawcett nog maar een paar uur te leven had. "Maar ze hield het nog een tijdje vol. Er stond een bed in de kamer voor mij en ik lag bij haar en ze stierf maar niet. Ze keek gewoon naar ons met een glimlachje om haar lippen. Het was vreselijk. En toen, opeens, was het over. Na zestien uur."

Vlak voordat ze stierf, sprak Fawcett nog wel over de telefoon met haar zoon. Hoewel hij niet het hele gesprek kon horen, denkt O'Neal dat het in het gesprek over spijt ging. "Ik hield de telefoon bij haar oor, dus ik weet niet precies waar ze het over hebben gehad, maar ik denk dat het ging over spijt en over hoe erg hij het vond dat hij haar niet meer in leven zou kunnen zien. En ze hadden het over de belofte van een goed leven. Over een leven waar zij trots op zou zijn."

Redmond heeft volgens zijn vader inmiddels bedacht hoe hij zijn leven weer kan oppakken. "Hij is haar nalatenschap en hij is zich daar eindelijk van bewust. Hij heeft een fantastisch plan om weer orde op zaken te stellen in zijn leven. En dat gaat hem lukken, met mijn hulp."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen