Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Excuses Chris Brown voor mishandelen Rihanna

Shownieuws

Chris Brown heeft in filmpje op zijn website zijn excuses aangeboden aan zijn fans voor het in elkaar slaan van Rihanna. "Ik schaam me voor dit incident."

(Novum/AP) - Chris Brown heeft in een twee minuten durend filmpje op zijn website zijn excuses aangeboden aan zijn fans voor het in elkaar slaan van zijn voormalige vriendinnetje Rihanna. De 20-jarige 'No air'-zanger zegt zich te schamen voor 'het incident', zoals hij het noemt. "Ik vond het tijd dat jullie direct van mij horen dat het me spijt", licht hij toe.

Brown geeft aan dat hij ook meer dan eens sorry heeft gezegd tegen de 21-jarige 'Umbrella'-zangeres. Hij noemt zijn gedrag onvergeeflijk en vertelt dat zijn moeder, die bij een aantal hoorzittingen in zijn zaak aanwezig was, hem beter heeft geleerd.

Brown vertelt verder dat hij tijdens zijn jeugd getuige was van huiselijk geweld. "Ik heb met mijn eigen ogen gezien wat ongecontroleerde woede kan doen. Ik heb hulp gezocht en ik blijf hulp zoeken om er zeker van te zijn dat wat in februari plaatsvond, nooit meer gebeurt."

De zanger zegt in het filmpje dat hij eerder zijn excuses wilde aanbieden, maar dat zijn advocaat hem adviseerde dat niet te doen. Hij erkent dat de mishandeling zijn reputatie heeft geschaad. Hoewel hij er niet direct op ingaat, is Brown verschillende sponsordeals kwijtgeraakt, weigerden radiostations zijn muziek te draaien en veroordeelden andere artiesten hem na de matpartij.

Voordat Brown Rihanna in elkaar sloeg, was de ster van de r&b-zanger met een blanco strafblad rijzende. Hij brak door met zijn hit 'Run it!' uit 2005, waarna hij voor het duet 'No air' met Jordin Sparks werd genomineerd voor een Grammy. Hij beseft dat hij een status heeft. "Ik wil mijn leven zo invullen, dat ik werkelijk een voorbeeld voor anderen kan zijn", zegt Brown aan het einde van het filmpje.

Brown bekende eind juni schuld aan de mishandeling van zijn voormalige liefje en gaf aan akkoord te gaan met een schikkingsvoorstel. Eerder beweerde hij nog onschuldig te zijn. Van Rihanna doken na het incident op internet foto's op van haar toegetakelde gezicht.

Het voorval had begin februari plaats in een gehuurde sportwagen na een feestje. De zanger had volgens de politie geprobeerd zijn beroemde vriendin uit de auto te duwen. Ook had hij haar geslagen en geprobeerd haar te wurgen. Hij vluchtte uiteindelijk, om zich later tijdens de uitreiking van de Grammy Awards, waar hij en Rihanna zouden optreden, te melden.

Omdat de zanger akkoord is gegaan met het schikkingsvoorstel hoeft hij waarschijnlijk niet de gevangenis in. Als hij schuldig zou worden bevonden, kon hij voor bijna vijf jaar achter de tralies verdwijnen. Het voorstel houdt in dat Brown zes maanden lang graffiti en rotzooi langs de weg moet opruimen en een proeftijd van vijf jaar krijgt. Op 5 augustus wordt deze straf vermoedelijk uitgesproken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen