Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tickets Lowlands en Pearl Jam ongeldig verklaard

Shownieuws

Mojo Concerts heeft tickets die niet via de officiële verkoopadressen verkregen zijn, ongeldig verklaard. Zo'n tweehonderdvijftig mensen zijn hiervan de dupe.

Zo'n 250 mensen die dachten een kaartje voor Lowlands of Pearl Jam te hebben bemachtigd, stoten hun neus. Mojo Concerts heeft de kaarten die niet via de officiële verkoopadressen verkregen zijn ongeldig laten verklaren. Dat laat de concertorganisator dinsdag weten.

Mojo adviseert gedupeerden contact te zoeken met de tussenhandelaren en het geld terug te eisen, aangezien de gekochte kaarten geen toegang geven tot de festivals. De geannuleerde kaarten zijn vanaf dinsdag weer beschikbaar, voor het normale tarief, op de site livenation.nl.

De kaarten waren opgekocht door bedrijven, die zo bewust schaarste creërden en de tickets met winst doorverkochten. Dat is in strijd met de algemene voorwaarden van Mojo. De concertorganisator verzet zich al jaren tegen zwarthandel. Mojo grijpt nu in omdat de organisatie zich gesteund voelt door een rechterlijke uitspraak in een soortgelijke zaak, die enkele handelaren tegen de KNVB hadden aangespannen.

De geannuleerde kaarten komen van de vier bedrijven 24hourtickets.nl, kaartverkoop.nl, 4alltickets.nl en tickets4events.nl. Mojo verwacht nog meer kaarten te moeten annuleren. Wie via deze sites tickets heeft gekocht, kan op ticketsenconcertkaarten.nl controleren of het kaartje daadwerkelijk ongeldig is verklaard. Daar staan alle nummers vermeld van kaarten die niet geldig meer zijn.

Het Lowlands festival vindt plaats op 21, 22 en 23 augustus en het concert van Pearl Jam op 13 augustus in Ahoy Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen