Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dolly Dot Ria Brieffies (52) overleden

Shownieuws

Dolly Dot Ria Brieffies is maandagavond in haar woonplaats Westerland overleden. In november werd bekend dat Brieffies longkanker had. Ze is 52 jaar geworden.

Dolly Dot Ria Brieffies is maandagavond in haar woonplaats Westerland overleden. In november werd longkanker bij de Dolly Dot geconstateerd. Brieffies is 52 jaar geworden. Ze laat een man en twee kinderen achter.

De overgebleven Dolly Dots zeggen in een verklaring op hun website diep geraakt te zijn door het overlijden van Brieffies. "Ze was niet alleen een mede-Dolly Dot, maar vooral een geweldige, mooie vriendin. We zijn blij met de tijd die ze nog heeft gehad sinds de diagnose, maar we zullen haar verschrikkelijk missen. We troosten ons met de gedachte dat Ria zoveel moois gedaan heeft en voor zoveel mensen iets speciaals betekende", melden Angela, Anita, Esther, Patty en Sjeel, die de man, kinderen, familie en vrienden veel sterkte toewensen.

Op de website van Brieffies kan een condoleance worden achtergelaten. Dinsdag rond 10.30 uur zijn al zo'n 250 berichten gepost. In de meeste berichten wordt de familie veel sterkte toegewenst.

In de jaren zeventig en tachtig scoorde de Nederlandse meidengroep Dolly Dots hits als 'Love me just a little bit more', gezongen door Brieffies. Andere hits van de Dolly Dots waren 'We believe in love' en 'Hela-di-ladi-lo'. In 2007 maakte het zestal een comeback met meerdere concerten, waaronder drie shows in Ahoy, en een reüniealbum.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen