Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Woede in India na aanhouding Bollywoodster

Shownieuws

De arrestatie van de Bollywoodster Shah Rukh Khan heeft voor veel ophef gezorgd. De ster werd twee uur vastgehouden door de Amerikaanse immigratiedienst.

(Novum/AP) - India reageert verontwaardigd op het verhoor dat Bollywoodster Shah Rukh Khan zaterdag moest ondergaan op een Amerikaans vliegveld. De ster werd twee uur ondervraagd voordat de immigratiedienst hem liet gaan.

Minister van informatie Ambika Soni suggereerde boos dat India Amerikaanse toeristen voortaan op dezelfde manier gaat behandelen. Ook andere politieke leiders en diverse filmsterren reageerden verontwaardigd.

De Bollywoodster wist na zijn arrestatie een parlementariër in India te bereiken, die de Indiase ambassade in Washington vroeg de filmster te helpen. De ook buiten India bekende Khan werd vervolgens snel vrijgelaten. .

De acteur is in de Verenigde Staten om zijn nieuwe film 'My name is Khan' aan de man te brengen. Deze film gaat over racisme na de aanslagen van 11 september 2001.

Khan, een van de grootste filmsterren van India, zei dat hij vast was gezet omdat zijn naam opdook op een computerlijst bij een controle op Newark Liberty International Airport in New Jersey. Aan de krant Times of India verklaarde de ster 'boos en vernederd' te zijn na zijn verhoor op het vliegveld.

Boze fans verbrandden zondag uit protest de Amerikaanse vlag. De islamitische Khan, die zeer geliefd is in het hindoeland, is volgens diverse politieke leiders uit India 'vernederend' behandeld.

Bollywoodster Priyanka Chopra liet via Twitter weten Khan's behandeling 'schokkend, zorgwekkend en beschamend' te vinden. "Dit is het soort gedrag dat racisme voedt. Dat deze wereldberoemde ster op zo'n manier wordt behandeld is schandalig."

De Amerikaanse ambassadeur stelde in een verklaring dat momenteel wordt uitgezocht wat er precies is gebeurd. Volgens een woordvoerder van het vliegveld is Khan niet formeel aangehouden. "Het duurde alleen wat langer, omdat hij zijn tas kwijt was", beweerde de zegsman.

De 44-jarige Khan heeft in meer dan zeventig films gespeeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen