Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse film scoort tijdens filmfestival Locarno

Shownieuws

De Nederlandse film 'Nothing Personal' gooit hoge ogen tijdens filmfestival Locarno. In totaal sleepte Nothing Personal zes prijzen in de wacht.

De Nederlandse film 'Nothing Personal' gooit hoge ogen tijdens het filmfestival Locarno. In totaal sleepte 'Nothing Personal' zes prijzen in de wacht op het Zwitserse filmfestival.

De Nederlandse actrice Lotte Verbeek, die de hoofdrol vertolkte, won het Luipaard voor beste actrice. Verbeek kroop in de huid van het hoofdpersonage Anne, die Nederland verlaat en de vrijheid opzoekt in het Ierse Connemara.

In een afgelegen huis treft Anne een man die een teruggetrokken bestaan leidt. Hij vraagt haar voor hem te komen werken. Anne gaat hiermee akkoord op een voorwaarde: geen persoonlijk contact, maar uitsluitend werk.

De film is het Engelstalige speelfilmdebuut van de Nederlandse scenarioschrijfster en regisseur Urszula Antoniak. Antoniak won op het filmfestival de prijs voor het beste debuut van 2009. Verder won 'Nothing Personal' onder meer de eerste prijs van de jeugdjury en een award van de internationale filmpers.

Antoniak studeerde af aan zowel de Poolse als de Nederlandse Filmacademie. Haar televisiefilm 'Bijlmer Odyssee' werd verkocht aan een groot aantal landen binnen en buiten Europa. De regisseuse heeft ook de komedie 'Nederlands voor beginners' op haar naam staan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen