Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Simple Minds steelt show op Pink Pop Classic

Shownieuws

Pinkpop Classic sloot zaterdagavond af met een optreden van de Schotse popgroep Simple Minds. Deze band bleek de energiedrank van editie 2009 van het festival.

Pinkpop Classic deed zaterdagavond het licht uit na een optreden van Schotse popgroep Simple Minds. Deze new waveband bleek de energiedrank van de editie 2009 van het eendaagse festival. De energieke zanger Jim Kerr torende hoog uit boven de ingetogen en bewegingsloze Sinnéad O'Conner en Heather Nova, die eerder op de dag optraden.

Kerr speelde ook in 1983 de sterren van de hemel tijdens het Pinkpopfestival. "Zoveel jaren geleden waren jullie fantastisch publiek en nu zijn we oude mannen en zijn jullie nog steeds geweldig," riep de voorman tijdens de show. Het publiek genoot en zong massaal mee met de evergreen 'Don't you forget about me'. Verder passeerder onder meer nummers als 'Promised you a miracle' en 'Alive & Kicking' de revue

Het festival werd geopend door de Limburgse Janse Bagge Bend. Voor de derde keer op rij mochten ze het publiek in de stemming brengen. Verder gaven onder meer de Claw Boys Claw, The Stranglers en Living Colour een optreden weg. De laatstgenoemden hebben het rocken duidelijk nog niet verleerd.

Tijdens dit festival treden bands op die in het verleden minimaal een keer op Pinkpop hebben gestaan. De gemiddelde leeftijd van het publiek lag boven de 30 jaar.

Veel bezoekers hadden klapstoeltjes mee, iets dat tijdens het 'gewone' Pinkpop verboden is. Geen vlaggen of spandoeken in het publiek. Een enkel verdwaald biertje dat over het publiek werd gegooid. Verder was er een klein podium, zonder beeldschermen. Geen rijen bij de bar. In Landgraaf geen afgesloten wegen en geen borden met de route naar het terrein. De kleinschaligheid en relatieve rust gaven het festival een gemoedelijke en rustige sfeer.

Pinkpop Classic wordt in een dag afgewerkt, in tegenstelling tot Pink Pop dat drie dagen duurt. Dit jaar was de derde editie van Pinkpop Classic, waar bekende namen uit de jaren tachtig centraal staan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen