Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Herdenking in Hoofddorp voor 'jarige' Jackson

Shownieuws

De Nederlandse Jackson-fanclub houdt op de dag dat de King of Pop 51 zou zijn geworden een herdenking. De herdenking vindt plaats in Hoofddorp.

(Novum/AP) - De Nederlandse fanclub van Michael Jackson houdt op de dag dat de King of Pop 51 zou zijn geworden een herdenking. De fanclub probeert hiervoor onder meer een verklaring van de familie van hun idool te krijgen. Dat heeft voorzitter van de club Mark Wittenberg vrijdag laten weten.

De memorial, die volgens Wittenberg eigenlijk een viering van het leven van Jackson moet worden, vindt op 29 augustus plaats in discotheek Imperium in Hoofddorp. Tijdens de herdenking, die van 12.00 tot 20.00 uur duurt, wordt onder meer een veiling gehouden. Hierbij gaan onder meer een handtekening en andere memorabilia onder de hamer. De opbrengsten gaan naar een goed doel.

Ook treden verschillende bands op en zijn look-a-likes aanwezig. Verder komen foto's en muziek van Jackson langs en probeert de fanclub een verklaring van de familie te krijgen. "We proberen iets te organiseren wat lijkt op de memorial in Los Angeles", zegt Wittenberg.

De bijeenkomst op 29 augustus is de eerste en enige officiële herdenking die de fanclub vermoedelijk gaat organiseren in het kader van het overlijden van hun idool.

Intussen gaat in Amerika het onderzoek naar de dood van Jackson gewoon door. Een bron van een rechtshandhavingsinstantie meldt dat het zwaar verdovende middel propofol dat Jackson kort voor zijn dood kreeg toegediend, bij een apotheek in Nevada vandaan komt. Afgelopen week werd een inval gedaan in de apotheek.

De lijfarts van de superster, Conrad Murray, zou de propofol bij de apotheek hebben gekocht en doses ervan enkele uren voordat de zanger stierf aan Jackson hebben toegediend. Dit is hem mogelijk fataal geworden.

Propofol is een sterk verdovend middel dat in ziekenhuizen wordt gebruikt om patiënten te verdoven. Thuisgebruik is erg ongebruikelijk. Michael Jackson zou het goedje gebruikt hebben om beter te kunnen slapen. De kans op een overdosis is groot, aangezien de dosering van propofol nauw steekt.

Waaraan de op 25 juni op 50-jarige leeftijd overleden Jackson precies stierf, is nog altijd onduidelijk. De officiële doodsoorzaak is voorlopig nog geheim. Maandag zei de lijkschouwer dat hij zijn onderzoek heeft afgerond, maar dat hij de uitkomsten op verzoek van de politie geheim houdt.

De autoriteiten zouden echter denken dat propofol een centraal element vormt in de dood van Jackson, ook al hebben onderzoekers nog niet volledig uitgesloten dat de superster ook andere medicijnen kreeg toegediend. Onderzoekers zouden denken dat een tijdje na het toedienen van de propofol, Murray de kamer waar Jackson sliep een paar minuten verliet om wat telefoontjes te plegen. Toen hij terugkwam, bleek Jackson niet meer te ademen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen