Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Steeds meer illegale Jackson-pakketten

Shownieuws

De douane stuit de laatste tijd steeds vaker op postpakketten met daarin een illegale Michael Jackson-compilatie. Deze worden uit de handel genomen.

De Nederlandse douane stuit de laatste tijd steeds vaker op postpakketten met daarin een illegale Michael Jackson-compilatie. Dat meldt auteursrechtenorganisatie Brein vrijdag.

De pakketten bestaan uit 32 cd's en een dvd. De set kost zo'n 75 euro en komt uit China, waar de schijfjes zijn geperst. De pakketten zijn besteld via Engelstalige websites, die illegaal zijn, meldt Brein. De websites bieden overigens behalve werk van Jackson ook andere muziek en films aan. De Nederlandse douane zag de afgelopen weken een toename in de pakketten.

Als de douane een mogelijk illegale zending ziet, wordt die eruit gepikt. Dit wordt vervolgens aan Brein gemeld, die de zending controleert. "Als deze vals blijkt, dan wordt die uit de handel genomen", zegt directeur van de organisatie Tim Kuik.

De besteller is zodoende het betaalde geld al kwijt. Gaat het om grotere partijen of blijkt iemand vaker in de fout te zijn gegaan, dan wordt proces-verbaal opgemaakt. "Daar kan een flinke boete uitrollen", waarschuwt Kuik.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen