Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackson ook dood nog grootverdiener

Shownieuws

Ook na zijn dood is Michael Jackson een grootverdiener. Nog voor het einde van het jaar wordt namens Jackson vermoedelijk tweehonderd miljoen dollar opgehaald.

Ook na zijn dood is Michael Jackson een grootverdiener. De nalatenschap van de op 25 juni overleden wereldster groeit mogelijk nog voor het einde van dit jaar met zo'n tweehonderd miljoen dollar (circa 140 miljoen euro). Dit geld is afkomstig van onder meer de film die op stapel staat en de verkoop van Jackson-spullen, zegt tijdelijk beheerder van de nalatenschap van de zanger John Branca in een interview met de Los Angeles Times.

Branca, die jarenlang de advocaat van Jackson was, zegt dat deals waarover de afgelopen zeven weken sinds de dood van de popster is onderhandeld, al honderd miljoen dollar (circa zeventig miljoen euro) opleveren. Dit geld is nu al beschikbaar of komt binnenkort vrij. Twee contracten, waaronder eentje voor een rondreizende tentoonstelling van Jackson-memorabilia, worden maandag door een rechter beoordeeld. De rechter moet het groene licht voor de plannen geven alvorens ze mogen worden uitgevoerd.

Ook onder meer de stijgende verkopen van platen van Jackson brengen geld in het laatje. In totaal levert dit naar verwachting nog eens ongeveer honderd miljoen dollar op. Branca denkt daarnaast dat de komende jaren namens Jackson nog eens jaarlijks zo'n vijftig miljoen dollar kan worden verdiend. Daarmee haalt Jackson bijna net zoveel binnen als Elvis Presley, die na zijn dood nog altijd jaarlijks circa zestig miljoen dollar ophaalt.

De waarde van de nalatenschap van Jackson was eerder al eens geschat op vijfhonderd miljoen dollar. De Los Angeles Times denkt overigens dat Jackson voor nog eens honderd miljoen dollar meer aan goederen, geld en andere zaken heeft achtergelaten. Jackson zou echter voor zo'n vierhonderd miljoen dollar aan schulden hebben gehad. Volgens Branca kan ondanks de schulden optimistisch worden gekeken naar de toekomst, aangezien de komende jaren vermoedelijk nog veel geld te verdienen valt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen