Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio Arabella stopt in Vorarlberg

Medianieuws

De commerciële zender Radio Arabella staakt eind augustus haar uitzendingen in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. Reden voor deze beslissing zijn de hoge kosten en de geringe kans op meer frequenties. Arabella is slechts in een beperkt deel van Vorarlberg te ontvangen via twee FM-frequenties.

Radio Arabella stopt in Vorarlberg Radio Arabella nam in maart 2000 de etherfrequentie van de hitzender 95.9 Music Radio over in de regio Dornbirn-Lauterach, ten zuiden van de stad Bregenz. Daarnaast moest deze frequentie ook nog eens gedeeld worden met Radio Pro-Ton, een niet commercieel radiostation. Pas enkele jaren later kon Arabella deze frequentie 24 uur per dag gaan gebruiken. Om in een grotere regio te ontvangen te zijn, huurde het station overdag zendtijd bij Radio Pro-Ton, die in Bludenz, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Bregenz, de beschikking had over de frequentie 104.6 FM.

Helaas lukte het Arabella in Vorarlberg om voet aan de grond te krijgen. Het marktaandeel bedraagt slechts 1%, waardoor er nauwelijks reclame-inkomsten zijn. Daarnaast hoopte het station een derde FM-frequentie in de deelstaat te bemachtigen. Vorig jaar zomer besloot KommAustria namelijk om de frequentie 104.3 FM in Feldkirch, tussen Bregenz en Bludenz, ter beschikking te stellen aan commerciële radio, maar nog altijd is deze frequentie nog niet verdeeld. Daarom is besloten om te stoppen met Radio Arabella in Vorarlberg.

Radio Arabella blijft overigens wel gewoon uitzenden via de frequenties in Wenen, Salzburg en Neder-Oostenrijk. Arabella Vorarlberg heeft namelijk, ondanks dat het veel programma’s van Arabella Wien overnam, een andere eigenaar. Het is eigendom van een lokaal bouwbedrijf, terwijl de overige stations van Radio Arabella GmbH zijn. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen