Kies je favoriete radiostation

Dossiers

René Froger neemt danceplaat op

Shownieuws

René Froger heeft een danceplaat gemaakt met dj John Marks. Froger en de dj hebben een nieuwe versie opgenomen van 'Sledgehammer' van Peter Gabriel uit 1986.

René Froger heeft een danceplaat gemaakt met dj John Marks. Dat meldt het management van Marks donderdag. Froger en de dj hebben een nieuwe versie opgenomen van 'Sledgehammer' van Peter Gabriel uit 1986. Het nummer is vanaf donderdagavond te beluisteren.

Froger zegt heel enthousiast te zijn over zijn samenwerking met de jonge dj, die zich toelegt op dancemuziek. "John en ik zijn altijd bezig met het kijken naar leuke en vernieuwende dingen. Het leek ons allebei leuk om onze twee muzikale werelden bijeen te brengen."

Marks produceerde eerder het nummer 'Can you feel it', het openingsnummer voor de Toppers. Dit jaar maakte hij de remix van de single 'Shine', het nummer waarmee Froger, Gordon en Jeroen van der Boom voor Nederland meededen aan het Eurovisie Songfestival.

Dat Froger en de Nederlandse dj van 'Sledgehammer' een danceversie wilden maken, was volgens het management van de laatste voor de twee al meteen duidelijk. Het liedje stond boven aan de ranglijst, vertelt de Topper. "Het nummer leent zich heel goed voor sterke vocalen en tegelijkertijd ook vernieuwende sounds."

Het nummer van Froger en Marks is vanaf donderdagavond te downloaden via de website van Dancetunes en René Froger. Vrijdag volgen alle andere downloadsites. De single is daarnaast vanaf volgende week te vinden in de winkels.

Froger weet nog niet of hij overstapt naar de dancemuziek als zijn 'Sledgehammer' een groot succes wordt. Op dit moment is het simpelweg gewoon leuk om een keer gedaan te hebben, zegt hij. "Het is gewoon leuk om iets anders te doen."

De single van Froger en Marks, die in het echt John Dirne heet, is een onderdeel van een groter project van de dj, waarbij hij probeert twee werelden bij elkaar te brengen. "Hij wil onmogelijke combinaties toch waarmaken", zegt zijn manager.

De dj, die eerder in de Nederlandse hitlijsten stond met nummers als 'Carnival', 'Insanity' en 'Don't stop', is in dit kader met meer Nederlandse en internationale 'beroemdheden' de studio ingedoken. Met wie wordt vooralsnog niet bekendgemaakt. Het volgende nummer komt echter eind augustus al uit. "En zo gaan we het blijven doen, totdat zijn album uitkomt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen