Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Inwoners Praag in opstand tegen concert Madonna

Shownieuws

Inwoners van Praag zijn in opstand gekomen tegen een concert van Madonna in de Tsjechische hoofdstad. Bijna drieduizend mensen hebben een petitie ondertekend.

(Novum/AP) - Duizenden inwoners van Praag zijn in opstand gekomen tegen een concert dat Madonna gaat geven in de Tsjechische hoofdstad. Bijna drieduizend mensen hebben een petitie ondertekend waarin wordt geprotesteerd tegen het concert. Organisator Jiri Styler zegt dat inwoners van de stad vrezen voor verkeerschaos en lawaai.

Het concert wordt gegeven op een veld tussen een belangrijke snelweg en een grote woonwijk. Voor het concert, dat donderdag moet plaatsvinden, zijn strenge veiligheidsmaatregelen zoals wegafsluitingen en onderbrekingen van transport genomen. De show moet van de lokale autoriteiten na 22.00 uur 's avonds voorbij zijn. De organisatoren moeten het gebied schoon achterlaten.

Het is voor het eerst dat op het veld een concert wordt gegeven. De actievoerders zijn bang dat na dit concert er meer zullen volgen, zegt Styler. De show, onderdeel van de 'Sticky & sweet'-tournee van Madonna, wordt vermoedelijk door ongeveer veertigduizend mensen bijgewoond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen