Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Recessie slaat hard toe bij Gordon Ramsey

Shownieuws

De recessie heeft ook Gordon Ramsey niet overgeslagen. De Britse topkok zag de afgelopen zes maanden het aantal bezoekers van zijn restaurants kelderen.

De recessie heeft ook Gordon Ramsey niet overgeslagen. De Britse topkok, die geregeld op de televisie te zien is, zag de afgelopen zes maanden het aantal bezoekers van zijn restaurants drastisch kelderen, zo heeft hij gezegd tegen de Amerikaanse zender Fox News. Volgens de Britse krant Daily Mail is Ramsey zelfs geadviseerd faillissement aan te vragen.

Omgaan met de recessie de afgelopen zes maanden was zwaar, zegt Ramsey in het interview. "De klanten verdwenen gewoon. En niemand dronk wijn meer. Degenen die wel in de restaurants zaten, dronken kraanwater." Vervolgens bleef het van maandag tot en met vrijdag wel heel erg stil in de restaurants, terwijl de kosten dezelfde bleven, vertelt hij in het interview. "Het was een nachtmerrie."

De Daily Mail stelt dat Ramsey, die vele restaurants in onder meer Groot-Brittannië, Amerika en Europa bezit, daarnaast heeft gezegd dat de winst daalde van ongeveer 3,5 miljoen euro naar ongeveer 465 duizend euro. Ramsey en zijn schoonvader hebben echter zo'n 5,8 miljoen euro in zijn restaurants gepompt om de zaken draaiende te houden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen