Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice van Houten wordt 'gelukkige huisvrouw'

Shownieuws

Carice van Houten gaat in de boekverfilming 'De gelukkige huisvrouw' de hoofdrol vertolken. Carice is 'the one and only' voor deze rol, zegt de producent.

Carice van Houten gaat in de boekverfilming van 'De gelukkige huisvrouw' de hoofdrol vertolken. Volgens woordvoerder van de producent Eyeworks is Van Houten 'the one and only' voor deze rol.

Tien jaar nadat de debuutroman 'De gelukkige huisvrouw' van Heleen van Royen de bestsellerlijsten bestormde, wordt het verhaal verfilmd. Carice kruipt in de huid van de decadente huisvrouw Lea. Volgens de woordvoerder van Eyeworks is gekozen voor Carice omdat zij 'de beste actrice van Nederland is'.

"Carice heeft een enorme timing en is geknipt voor deze uitdagende rol. Daarnaast is het een vreselijk grappig kind", lichtte de woordvoerder toe.

Het verhaal gaat over een huisvrouw die na een bevalling in een psychose raakt. "Zelf heeft Lea niet eens door dat ze steeds gekker wordt", vertelde de woordvoerder.

"De film moet echt een opzichzelfstaand verhaal worden", zei de zegsvrouw. De psychose van de huisvrouw moet volgens haar door de kijkers heel anders beleefd worden dan in het boek.

Wie naast Carice van Houten op het witte doek zal verschijnen, is nog niet bekend. De producent zit nu midden in de casting procedure. De opnames beginnen medio oktober. De film over de niet zo gelukkige huisvrouw zal voor het eerst te zien zijn in april volgend jaar.

Het verhaal van Van Royen komt ook op de planken. Onder de hoede van V&V entertainment is vanaf december het toneelstuk 'De gelukkige huisvrouw' te zien. Hier zal Isa Hoes de rol van huisvrouw Lea vertolken.

De bestseller werd in april 2000 uitgebracht en is inmiddels in vijftien talen verschenen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen