Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Miljoeneneis tegen auteur boek Anna Nicole Smith

Shownieuws

Rita Cosby, auteur van de bestseller over Anna Nicole Smith, wordt voor de jury gedaagd. Stern, de voormalige geliefde van de blondine, heeft haar aangeklaagd.

(Novum/AP) - Rita Cosby, de auteur van de bestseller over de dood van Anna Nicole Smith, moet voor de jury verschijnen. Stern, de voormalige advocaat en geliefde van de blondine, heeft haar aangeklaagd vanwege valselijke beschuldigingen.

Stern eist ruim 42 miljoen euro van de journalist Cosby, die in haar boek onder meer beweert dat Stern en Larry Birkhead seks hebben gehad. Anna Nicole en een vriendin zouden het stel hebben betrapt met de broek op de enkels. Larry Birkhead is de vader van het dochtertje van Smith. In 'Blonde ambition: the untold story behind Anna Nicole Smith's death' onthult Cosby ook dat de twee ex-geliefden van Smith na haar overlijden hebben samengewerkt om zo veel mogelijk aan haar dood te verdienen.

Volgens de rechter was er genoeg 'substantieel bewijs' om een jury te laten beslissen of Cosby bewust valse beschuldigingen de wereld in heeft geholpen. Hieraan voegde hij toe dat de auteur ook getuigen heeft geprobeerd om te kopen.

Cosby heeft, nadat de rechtszaak bekend werd, geprobeerd om huishoudelijke hulpen zo ver te krijgen om tegen een vergoeding hetzelfde te beweren als in haar boek. Hierin staat onder meer beschreven dat Smith sekstapes zou hebben gekeken waarop Stern en de vader van haar dochter stonden.

De rechter vond deze omkoopactie 'extreem zorgwekkend' en voegde eraan toe dat een verstandige jury hieruit kon opmaken dat het om een uit de duim gezogen feit ging. "In haar ambitie om een bestseller te schrijven heeft ze beschuldigingen verzonnen", lichtte de rechter toe. Verder moet de jury bepalen of Smith dacht dat Stern betrokken was bij de dood van haar zoon. Dat werd namelijk ook beweerd in het boek.

Anna Nicole Smith overleed op 8 februari 2007, vijf maanden na de dood van haar 20-jarige zoon Daniel en de geboorte van haar dochtertje Dannielynn, aan een overdosis medicijnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen