Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tijgerleggings en kattenoren op festival Valtifest

Shownieuws

Op het festival Valtifest werden de kledingvoorschriften zaterdag serieus genomen. Op een enkeling na hielden de bezoekers zich aan het thema Beestenboel.

Op het Amsterdamse festival Valtifest werden de kledingvoorschriften zaterdag serieus genomen. Waar bezoekers zich vorig jaar in neonkleurtjes hulden, was hen nu gevraagd zich te houden aan het thema 'Beestenboel'. Trotse pauw, brullende tijger of lelijk eendje, het hele dierenrijk werd door de festivalgangers als inspiratiebron gebruikt.

Muziekzender MTV organiseerde het evenement voor de tweede keer, samen met de feestorganisatie Meubel Stukken. Het evenement was op 3 september al uitverkocht.

Op het festival liepen de meeste mannen in beestenpakken en andere uitbundige kostuums. De vrouwelijke festivalgangers waren over het algemeen wat minder innovatief en maakten zich er makkelijk vanaf met puntige kattenoren of de veelgeziene tijgerlegging.

Natuurlijk draaide het feest vooral om de muziek. Naast grote namen als Erol Arkan, Diplo, Junkie XL, Isis en Major Lazer maakten ook mindere bekende acts hun opwachting. Zo kroop acteur Egbert Jan Weber speciaal voor de gelegenheid achter de knoppen.

Tussen de verschillende tenten waar muziek werd gedraaid, stond op de roestige oude scheepswerf op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord een catwalk waar ontwerpers hun kleding konden showen. Ook waren er hottubs en kampvuren en konden bezoekers dansen in een grote leeuwenkooi. Op het festival waren tienduizend bezoekers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen