Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spannende tijd voor Sopranos-acteur Imperioli

Shownieuws

Sopranos-acteur Michael Imperioli maakt zijn regisseurdebuut. Zijn film The Hungry Ghosts gaat op 15 septeber in de Verenigde Staten in première.

(Novum/AP) - Sopranos-acteur Michael Imperioli heeft zich voor de camera's al ruimschoots bewezen. Binnenkort laat hij zien hoe hij het er vanaf brengt als regisseur. De acteur maakt zijn regisseursdebuut met de film 'The Hungry Ghosts', die op 15 september in de Verenigde Staten in première gaat.

De première wordt tegelijkertijd een soort reünie van de cast van The Sopranos. Steve Schirripa en Sharon Angela spelen in de film en andere acteurs uit de serie zoals Vince Curatola, Lorraine Bracco en Vincent Pastore, gaan kijken naar de prestaties van hun collega.

Verwacht geen gebruikelijk première van deze film. In het Rubin Museum in Manhattan ligt geen rode loper en de opbrengsten van de dag komen ten goede aan Tibetaanse vluchtelingen en hoogbejaarde monniken die onder de leiding staan van de dalai lama.

"Boeddhisme is een tegengif voor de karakters uit de film", licht de 43-jarige regisseur toe. Imperioli heeft oosterse filosofie gestudeerd en beoefent samen met zijn vrouw en kinderen taekwondo."De karakters van de film dobberen als geesten door het intense leven van New York", vertelt Imperioli. Alle personages worstelen met drugs, alcohol of seks.

"Ze zijn allemaal verdwaald, op zoek, rusteloos en verlangen naar iets spiritueels", legt de nieuwbakken regisseur uit. Waaraan hij lachend toevoegt dat dit 'vandaag de dag een wereldwijde beproeving is'.

In januari verschijnt de film 'The Hungry Ghosts' voor het eerst in Nederland tijdens het International Film Festival Rotterdam. De film heeft een budget van zeshonderdduizend dollar, zo'n 420 duizend euro.

De acteur sleepte met zijn rol in The Sopranos meerdere prijzen in de wacht. In 1999 verscheen Imperioli voor het eerst in de dramaserie, die draait om het dagelijkse leven van maffiabaas Tony Soprano. Hiervoor kroop hij in de huid van Christopher Moltisanti.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen