Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beastie Boy Adam 'MCA' Yaunch heeft kanker

Shownieuws

Bij Beastie Boy Adam Yaunch is speekselklierkanker vastgesteld. Volgens de 44-jarige artiest gaat het om een goed behandelbare vorm van de ziekte.

Bij Beastie Boy Adam 'MCA' Yaunch is speekselklierkanker vastgesteld. Het lid van de New Yorkse hiphopgroep maakte het slechte nieuws bekend in een videoboodschap op de website van de band. Volgens Yaunch gaat het om een goed behandelbare vorm van de ziekte.

De 44-jarige artiest legt uit hoe de ziekte ontdekt werd. "Twee maanden geleden voelde ik een knobbeltje in mijn keel, het voelde alsof ik verkouden was. Eerst dacht ik dan ook niet dat het iets serieus zou zijn." Omdat Yaunch het knobbeltje bleef voelen, overlegde hij zo'n twee weken geleden met zijn arts. Die stuurde hem door naar een specialist. Daar bleek dat het om kanker ging.

De Beastie Boy moet waarschijnlijk volgende week onder het mes. Daarna wordt hij bestraald. De ziekte gooit roet in het eten van de plannen van de drie heren, ze hadden een aantal shows gepland en legden de laatste hand aan een nieuw album. De concerten worden afgezegd, het album wordt uitgesteld. "Ik bied mijn verontschuldigingen aan aan iedereen die plannen had gemaakt", zegt Yaunch. "Ik beloof dat de Beastie Boys terugkomen."

Toch heeft de artiest ook goed nieuws voor de fans. "Mijn hele lichaam is onderzocht en de kanker is alleen in mijn speekselklier aangetroffen. Het zit niet op een plek die mijn stemgeluid kan beïnvloeden en het is goed te behandelen, we waren er vroeg bij."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen