Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kraak&Smaak vindt instorten Slowaakse tent 'bizar'

Shownieuws

Heel bizar. Zo noemt Wim Plug van het Nederlandse producerstrio Kraak&Smaak het instorten van een tent op het Slowaakse festival Pohoda zaterdag.

Heel bizar. Zo noemt Wim Plug van het Nederlandse producerstrio Kraak&Smaak het instorten van een tent op het Slowaakse festival Pohoda zaterdag. Bij het incident kwam een 29-jarige man om het leven. In totaal moesten 43 mensen in het ziekenhuis worden opgenomen, meldt het Slowaakse persbureau TASR. Drie van hen verkeren nog in levensgevaar. Het festival werd na het ongeval afgeblazen.

Een dag voordat de tent tijdens het driedaagse festival instortte, gaf Kraak&Smaak er nog een optreden. "Tussen de vijf- en tienduizend mensen stonden voor ons", vertelt Plug. "Het was een goed georganiseerd festival met een heerlijk ongedwongen sfeer. Dat het daar nu net moet gebeuren is heel jammer."

Het weer was op de dag dat Plug en zijn collega's van zich lieten horen goed, zegt hij. "Het was 30 graden en nagenoeg windstil. Het weer is de dag erna omgeslagen " De tent stortte zaterdag in tijdens een flinke stormbui. Kraak&Smaak speelde niet in de bewuste tent. "Wij stonden op een ander podium, maar we konden die tent wel zien. Alles daar staat vrij dicht bij elkaar. Het is een soort klein Lowlands-festival."

Voor zover Plug heeft kunnen beoordelen, was er niets mis met de organisatie. "Het festival was goed verzorgd en zat erg professioneel in elkaar. Ik had niet het idee dat er gekke dingen gebeurden."

Dat de tent het heeft begeven, geeft Plug een raar gevoel. "Het had ook op de dag dat wij er speelden kunnen gebeuren. Maar zoiets kan nu eenmaal gebeuren, hoewel er momenteel elke dag wel raak lijkt." Plug verwijst hiermee onder meer naar het ongeval in Marseille, waar donderdag tijdens de opbouw van het podium voor een concert van Madonna twee mensen om het leven kwamen en acht podiumbouwers gewond raakten toen dit instortte.

Het trio was na hun optreden weer vertrokken in verband met andere verplichtingen. Plug denkt dat hij de volgende keer dat hij een podium betreedt misschien wel even stilstaat bij wat er in Slowakije is gebeurd. "Zoiets wil je natuurlijk nooit meemaken. Maar het blijft toeval. De kans dat zoiets gebeurt, is heel klein."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen