Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter betovert bioscoopbezoekers wereldwijd

Shownieuws

De magie van Harry Potter is nog steeds niet uitgewerkt. De zesde film over de tovenaarsleerling domineert de filmlijsten in Nederland en de Verenigde Staten.

De magie van Harry Potter is ook bij de zesde film nog niet uitgewerkt. De film over de tovenaarsleerling uit J.K. Rowings boeken domineert de filmlijsten in Nederland en de Verenigde Staten.

'Harry Potter and the half-blood prince', die sinds woensdag draait, bracht in Nederland al bijna 3,5 miljoen euro op. Al na een dag brak de film alle records, 'Harry Potter' haalde het hoogste aantal bioscoopbezoekers op een openingsdag en het hoogste aantal bezoekers op een dag. Ook aan de andere kant van de oceaan heeft de tovenaarsleerling bioscoopbezoekers in zijn greep. Daar bracht de film tot nu toe ruim 112 miljoen euro op.

De oerbeesten van 'Ice age 3: Dawn of the dinosaurs' leggen het deze week toch af tegen Harry Potter en zijn vrienden. De beestjes stonden twee weken lang aan kop en wisten zelfs 'Brüno' voor te blijven. Het homoseksuele typetje van komiek Sacha Baron Cohen staat deze week op nummer drie in de Nederlandse lijst.

'Het geheim van Mega Mindy', waarin Yolanthe Cabau van Kasbergen speelt, blijft het goed doen. De film kwam vorige week binnen op de vijfde plek en stijgt deze week twee plaatsen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen