Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vertrek Arie Boomsma gesprek van de dag

Shownieuws

Het vertrek van Arie Boomsma bij de EO roept veel reacties op. Vrijdag maakten de domineeszoon en de omroep bekend vanaf 1 oktober niet langer samen te werken.

Het vertrek van Arie Boomsma bij de Evangelische Omroep roept veel reacties op. Vrijdag maakten de domineeszoon en de omroep bekend vanaf 1 oktober niet langer samen te zullen werken.

Het aangekondigde vertrek geeft de BN'ers vooral nieuwe programma-ideeën. Zo stelt Guido Weijers via Twitter voor 'Loopt een man weg bij de EO' te maken. De cabaretier zou als eerste te gast zijn in Boomsma's programma 'Loopt een man over het water'. Het cabaretprogramma, waarin grappen zouden worden gemaakt over het christelijke geloof, werd door de EO nog voor de eerste uitzending van de buis gehaald. "Zou ik als 'ongelovige' dan toch Arie Boomsma 'het licht' hebben laten zien?", vraagt Weijers zich af.

Ook Radio Veronica-dj Patrick Kicken heeft een idee voor een EO-programma. Hij oppert 'Godverdomme wat hebben we het hier toch leuk in NL' als werktitel. Kicken is niet de enige die een baan bij de EO ziet zitten, cabaretier Youp van 't Hek grapt al benaderd te zijn door de religieuze omroep. "De EO heeft mij gevraagd de plaats van Arie in te nemen. Puur om mijn uiterlijk en liefde voor de Heer. Ik doe het."

De druppel was het stoppen van 'Loopt een man over het water', zei Boomsma vrijdag in De Wereld Draait Door. "Maar het was niet alleen dat." Er waren het afgelopen jaar een paar incidenten. Zo schorste de omroep hem voor drie maanden. "Je wilt meer en sneller, maar de EO zegt dan: rustig aan, de achterban is divers." Boomsma had hier naar eigen zeggen steeds minder geduld voor. "Maar er is geen ruzie."

De EO laat weten nog geen vervanger voor Arie te hebben. Tot 1 oktober is Boomsma nog op Radio 1 te horen als presentator van het actualiteitenprogramma Dit is de Dag. Wat de 35-jarige domineeszoon daarna gaat doen, is bij de EO niet bekend. Volgens een woordvoerder staat er nog niets op papier en zijn alle opties nog open. Geruchten dat Boomsma over zou stappen naar de KRO, ontkent de EO.

Boomsma zelf zei met onder meer de KRO in gesprek te zijn. Hij sprak een voorkeur uit voor de Publieke Omroep. "Dat is zo'n mooie plek. Maar ik heb nergens getekend."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen