Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden plaat voor Cuby and the Blizzards

Shownieuws

De Drentse bluesband Cuby and the Blizzards is in de prijzen gevallen. Zanger Harry Muskee ontving vrijdag een gouden plaat voor het album 'Cats lost'.

De Drentse bluesband Cuby and the Blizzards is in de prijzen gevallen. Zanger Harry Muskee ontving vrijdag in het televisieprogramma De Wereld Draait Door een gouden plaat uit handen van jakhals Frank.

De band kreeg de onderscheiding voor het album 'Cats lost'. Het in mei verschenen album ging maar liefst tienduizend keer over de toonbank.

Cuby and the Blizzards werd opgericht in de jaren zestig en kende verschillende samenstellingen. Ook Herman Brood maakte een tijd deel uit van de groep. Hits van de band zijn onder meer 'Another day, another road' en 'Window of my eyes'.

Cuby and the Blizzards verkochten in de loop der jaren honderdduizenden lp's, maar ontvingen nooit eerder een gouden plaat. Zanger Harry Muskee is apetrots. "We hebben nooit meegedaan aan commerciële draaikonterij en zijn altijd dicht bij onszelf gebleven. Dat we dan na veertig jaar nog een gouden plaat mogen ontvangen, ongelofelijk!"

[Novum]

Gerelateerde Artikelen