Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Knuffel van Doutzen maakt indruk in Tanzania

Shownieuws

Doutzen Kroes is terug van haar reis door Tanzania. Ze maakte de reis voor Dance4life, dat als doel heeft om de verspreiding van hiv en aids tegen te gaan.

Doutzen Kroes ruilde haar luxe leventje in New York even in voor Tanzania. Ze bezocht het Afrikaanse land voor Dance4life, een organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids wereldwijd tegen te gaan. De 24-jarige Friezin bezocht een middelbare school, danste met scholieren en woonde lessen bij waarin jongeren leren hoe zij zich het beste kunnen beschermen tegen hiv en aids. Ook sprak ze met hiv-geïnfecteerde jongeren. Vooral de knuffel die Doutzen aan het eind van het gesprek gaf, maakte veel indruk. In het land heerst een enorm taboe op het praten over de ziekte, knuffelen met een ziek iemand durven de meeste mensen al helemaal niet aan.

Dance4life Nederland is de jongerencampagne van Stop aids now. Wereldwijd raken er 68 duizend mensen per dag besmet met hiv. De helft daarvan is jonger dan 25 jaar. Het Nederlandse initiatief om door middel van dansen jongeren te kunnen bereiken, wordt inmiddels in twintig landen uitgevoerd.

"Ik ben enorm enthousiast nu ik heb gezien hoe effectief het is. Ik geloof dat jongeren het positieve virus tegen aids zijn", aldus Kroes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen