Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arie Boomsma en Evangelische Omroep uit elkaar

Shownieuws

Arie Boomsma stapt op per 1 oktober bij de Evangelische Omroep. De EO laat vrijdag weten dat de werkwijze en strategie niet met elkaar te verenigen waren.

Arie Boomsma stapt op bij de Evangelische Omroep. Per 1 oktober werkt de domineeszoon niet langer voor de religieuze omroep. De EO laat vrijdag weten dat de werkwijze en strategie niet met elkaar te verenigen waren.

Aries vertrek bij de omroep komt niet onverwacht. De presentator gaf een maand geleden al aan te twijfelen over zijn werk voor de EO. Een paar dagen eerder besloot de omroep Boomsma's nieuwe cabaretprogramma 'Loopt een man over het water' nog voor de eerste uitzending te schrappen. De 35-jarige domineeszoon wilde atheïstische cabaretiers een conference over Jezus laten houden om een discussie over het geloof aan te zwengelen.

Die kwaliteiten waardeerde de EO kennelijk wel, blijkt uit het bericht. "Arie weet als geen ander het gesprek aan te gaan over Jezus op plekken waar dat niet vanzelfsprekend is", laat de omroep weten. Na het schrappen van zijn programma liet Boomsma weten 'zacht uitgedrukt teleurgesteld' te zijn. Het was niet de eerste keer dat de EO Boomsma teleurstelde. In maart werd hij drie maanden geschorst nadat hij poseerde voor een fotoreportage voor L'Homo, de homo-uitgave van het tijdschrift Linda.

Na de verschillende gebeurtenissen trokken de EO-directie en Boomsma de conclusie dat 'een vruchtbare samenwerking niet langer mogelijk is'. Boomsma begon in 2006 bij de EO met het programma Een Betere Buurt. In de drie jaar dat hij bij de omroep werkte, groeide hij uit tot een boegbeeld van de omroep. Later presenteerde hij ook 40 Dagen Zonder Seks en Ontopic. Op Radio 1 was hij te horen als presentator van het dagelijkse actualiteitenprogramma Dit is de Dag.

Wat de plannen van Arie zijn, is onbekend. De presentator en de EO waren vrijdag niet direct bereikbaar voor commentaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen